DE UITVINDER ACHTER BRUSHKEEPER

Mijn naam is Hubert Verheijen. Ik ben geboren in Amsterdam, getogen in Voorburg en wijs geworden in Rotterdam waar ik economie en bedrijfskunde heb gestudeerd. Ik ben getrouwd, vader van 3 zonen en woonachtig in Vught. Na mijn studie heb ik gewerkt bij KPN Internationaal Bedrijf en Fokker Aircraft en daarna als zelfstandig ondernemer met o.a. een eigen meubelfabriek en een atelier voor violen, altviolen, cello’s en contrabassen. In 2010 heb ik mijn bedrijven verkocht en ben vroegere uitvindingen zoals Sunshower en Vitapanel gaan uitwerken. Inmiddels heb ik 102 producten ontwikkeld waarvan ik er 3 gepatenteerd heb, Intomast (een hijs- en strijksysteem voor vlaggen; er staan er 4 op het Kurhaus in Scheveningen Zie YouTube:INTOMAST), Beschuitoctrooi (eenvoudig uitnemen van een beschuit uit een beschuitbus zonder deukje) en voor BrushKeeper is er een wereldpatent pending. Daarnaast ben ik bezig met StabilTabil, een tafel die altijd horizontaal kan worden neergezet op ongelijke ondergrond, EasyCan, een Resealable Can end (hersluitbaar maken van (cola-)blikjes) en Vitapanel, een paneel in de douche met leds tegen vitamine D deficiëntie.

HOE IS BRUSHKEEPER met ECOBRUSH ONTSTAAN?
Met een gezin van 3 kinderen is er altijd wel iets te schilderen in huis zoals een babykamer, een stoeltje of kleine reparatie aan de deurpost als de kids er weer langs gereden zijn met hun fietsje. Ik kocht dan een potje verf en ging naar huis waar ik mijn verfkwast weer uitgedroogd in een potje terug vond. Dan moest ik weer terug naar de winkel om een nieuwe kwast te kopen. Tot een moment, zo’n 25 jaar geleden, waarop ik in de DIY winkel een rubberen dop vond waarin een gat zat ter grootte van een verfkwast en die paste op een longdrink glas (bleek  een afdichting te zijn van de valbuis van een urinoir). Na gebruik van de verfkwast vulde ik het glas met water (i.v.m. water gedragen verf), deed de dop erop en de kwast erin zodat de haren helemaal onder water stonden. Zo heb ik vele jaren een, wat later bleek, weggooikwast gebruikt. Wel moest ik af en toe water bijvullen want er bleek een luchtgaatje in de plastic kwast-bus te zitten. Toen vrienden het opmerkten en mij vertelden hoe handig ze het vonden heb er enkele jaren geleden een commercieel product van gemaakt. Nu is Brushkeeper met Ecobrush een product met een grote potentiële markt en past het helemaal in de duurzaamheids-maatschappij. Herkent u dit? U wilt gaan verven maar de kwast staat uitgedroogd in een potje. Hij is keihard en onbruikbaar en moet worden weggebracht als chemisch afval. Met BrushKeeper is dit verleden tijd. Met BrushKeeper heeft u altijd een kant-en-klare soepele kwast in huis. BrushKeeper is een handige bidon met een rubberachtige tuitvormige opening waarin eenvoudig een kwast (zonder eerst schoon te maken) kan worden ingebracht tijdens een verfklus (tot wel 5 dagen) of met vloeistof voor langere tijd (maanden, jaren) zodat deze niet uitdroogt of beschadigt. Dan wordt hij binnen enkele dagen helemaal vanzelf schoon! Tezamen met Eco-Brush, een professionele kwast, geschikt voor zowel acryl als alkyd vormt hij een perfecte match en is het de meest duurzame verfkwast die er bestaat!
Naast de ronde Ecobrushes maten 10, 12, 14 en 16 worden volgend jaar ook 3 platte Ecobrushes met Brushkeeper geproduceerd in de maten 30, 40 en 50 mm.

WAAROM IS BRUSHKEEPER MET ECOBRUSH ZO DUURZAAM?
Met Ecobrush, een professionele verfkwast met synthetische haren geschikt voor acryl en alkyd, heb je een verfkwast voor tientallen jaren. Hierdoor bespaar je op weggooikwasten en dure kwasten die uitgedroogd in een potje staan. Alleen al in Nederland worden jaarlijks miljoenen kwasten onnodig weggegooid. Ook bespaar je op terpentine en plastic folie. Omdat de Ecobrush vanzelf schoon wordt en alle microplastics uit de verf niet in de gootsteen maar in de Brushkeeper terecht komen die geleegd kan worden in de vuilnisbak, vermijd je tonnen microplastics in het milieu! Het geheel is op duurzame wijze gefabriceerd zoals een ongelakte steel van duurzame houtsoort, een recyclebare RVS bus, synthetische haren (dus geen uitstoot van varkens), recyclebare PET fles, showcard, display en verpakking en alles is geproduceerd in Nederland met een zo klein mogelijke CO2 footprint!